недеља, 21. мај 2017.

SECRET WOOD


Originalnost je uvek bila na ceni. Jer, izmisliti nešto novo i sasvim drugačije od svega vidjenog, nije nimalo jednostavno. Ali, ni nemoguće. U grupu onih kojima je pošlo za rukom da na originalan način izraze svoju kreativnost, spada i umetnički atelje „Secret wood” iz Vankuvera, koji je pokrenuo liniju sasvim autentičnog prstenja.

 
„Secret wood” je mlad kanadski brand, osnovan 2015. godine, koji je za kratko vreme izazvao veliku pažnju medju zaljubljenicima u nakit, svojim neobičnim, ručno pravljenim prstenjem od drveta. Bogata priroda i živopisni pejzaži, po kojima je Kanada poznata, kao i elementi eteričnog, bajkovitog sveta, osnova su dizajnerskog koncepta, iz koga se radja ovo nesvakidašnje prstenje.

 
„Secret wood” prstenje je izradjeno od različitih vrsta drveta, što i čini njegovu osnovu, ali i od voska i obojene smole. Upravo poslednje dve komponente i kreiraju fantastične, minijaturne svetove, koji privlače pažnje, a smešteni su na vrhu ovog malog umetničkog dela. U toj nepravilnoj geometrijskoj strukturi, svoje mesto su pronašli i najrazličitiji dekorativni elementi, poput cveća, pahulja, pa i čistog zlata, što samo dodatno doprinosi atraktivnosti celog prstena. Svaki od njih je dizajniran tako da predstavlja tematsku celinu, pa se u raznovrsnoj ponudi mogu pronaći najrazličitiji komadi, poput „Zlatne šume”, „Dubokih talasa” „Snežne oluje”, „Vodopada” ili „Aurore Borealis”. Minijaturni prikazi snežnih planina, mističnog podvodnog sveta ili čarobnih šuma, mogu se videti iz svih uglova, jer je glava prstena providna i pruža nesvakidašnji vizuelni doživljaj.

 
Za izradu jednog ovakvog prstena, potrebno je od pet do šest nedelja, jer je reč o unikatima. Svaki komad se izradjuje ručno i nemoguće je napraviti dva identična modela.


Umetnički atelje „Secret wood” svoje prstenje isporučuje širom sveta, u malim, arhaično dizajniranim kovčezima, nalik na one sa skrivenim blagom. Dovoljno originalno, ali i u skladu sa „blagom minijaturnih svetova”, koji se u njima nalaze. 


*Tekst je objavljen u ONA magazinu
Copyrights: Bratislav Mihailović
Photo credits: Secret Wood

ONA Magazin
 

Нема коментара:

Постави коментар